Notícies i novetats Port Olímpic Barcelona

NOTÍCIES I NOVETATS DEL PORT OLÍMPIC

 

Presentació de la regata Mil Millas

milmillas

En el restaurant La Fonda del Port Olímpic de Barcelona ha tingut lloc la presentació de la regata Mil Milles, que partirà el proper 19 de juliol del Port Olímpic, per cobrir el trajecte de 1.000 milles a mar obert, navegant pel Mediterrani Occidental, passant per la illa de Menorca , Sardenya, Menorca i arribada de nou al Port Olímpic de Barcelona.

Durant l'acte s'ha comptat amb la presència d'autoritats i personalitats del món de la nàutica esportiva, dels patrocinadors, com ISDIN i Amarras de la prova i la premsa, tant generalista com la del sector nàutic.

Enrique Curt, creador, ara fa 35 anys i dinamitzador de la prova, va explicar als reunits el significat d'aquesta regata, que ha volgut reactualizar-la en la present edició i va recordar el que representava en aquells anys al cobrir les mil milles, per els qui llavors navegaven en creuer, i com aquesta prova trasmediterrània es va convertir en una referència de la navegació d'altura espanyola, que va derivar a altres regates d'altura, com les posteriors regates trasatlàntiques. També va assenyalar que fa ara un any, juntament amb un grup de veterans participants d'aquesta regata, com Rafel Torrent , Camilo José Cela i el propi Enrique Curt van pensar a rellançar la de nou, ‘d'aquí la present edició d'aquesta Mil Milles’.

Curt, director de la regata va donar tots els detalls sobre la component esportiva d'aquesta prova, ‘un regata dura, per a navegants que els agrada l'aventura . També va destacar el mèrit dels participants a cobrir aquestes 1000 milles, ja que no es tracta d'una regata fàcil. És dura i un veritable repte per als seus participants. La RFE de Vela l'ha assignat com a campionat d'Espanya de Navegació d'Altura’. Va recordar que la regata comptarà amb un seguiment real, través de la web, Sailing Control on es podrà conèixer el desenvolupament de la prova i la posició dels velers en competició i que paral·lelament s'ha creat un joc de navegació on-line, que permetrà fer una regata virtual a la mateixa zona de recorregut de la prova a tot qui ho desitgi.

Jorge Bonal, representant del Port Olímpic va destacar la rellevància que té per al port que la regata parteixi d'aquí i va donar la benvinguda a tots els participants, i va desitjar que quan arribin es trobin còmodes i com a casa en les nostres instal·lacions, tant els dies abans de la sortida com quan tornin de la travessia.