Notícies i novetats Port Olímpic Barcelona

NOTÍCIES I NOVETATS DEL PORT OLÍMPIC

 

LA REGATA PUIG VELA CLÀSSICA BARCELONA FINALITZA I BARCELONA S'ACOMIADA DE LES LLEGENDES DEL MAR

puigvela2
L'elit mundial de vaixells clàssics s'acomiada de Barcelona, després d'una trobada única en una capital europea, capaç d'acostar als ciutadans i turistes l'espectacle més sofisticat de l'esport a vela.

El dissabte per la tarda va finalitzar la XI edició de la Regata Puig Vela Clàssica Barcelona, que s'ha disputat des del passat dia 12 de juliol. Vaixells clàssics i d'època de set nacionalitats diferents han competit per alçar-se amb un dels trofeus més prestigiosos de la Mediterrània.

La tercera jornada ha posat el punt i final a la Regata Puig Vela Clàssica Barcelona carregada d'història, considerada una de les millors regates clàssiques del món. Una onzena edició que ha ofert unes condicions meteorològiques d'allò més variades, amb un vent que ha anat perdent força a mesura que avançava la competició.

Tot i la cancel•lació de l'última prova, els vaixells clàssics han dibuixat una preciosa panoràmica a la costa barcelonina, com si es tractés d'un autèntic museu flotant, que ha tornat a convertir aquesta regata en una atracció turística seguida pels milers de turistes que aprofiten aquests dies per visitar la ciutat.

L'absència de vent a la tercera jornada deixa inalterable la classificació

La tercera i última jornada de la Regata Puig Vela Clàssica Barcelona no s’ha pogut disputar per falta de vent. A les 13 hores, el comitè de regates ajornava la sortida, quedant a l'espera de l'actor principal que no va acudir a la cita amb el camp de regates barceloní. Sense formar-se una brisa tèrmica de Garbí suficient, una hora i mitja més tard es va decidir suspendre la jornada i enviar a la flota de tornada als seus amarratges del Reial Club Nàutic de Barcelona.

Les classificacions definitives de les cinc categories no han canviat des del divendres, tornant a terra els líders provisionals confirmats com a vencedors de la XI Puig Vela Clàssica.

En la categoria Big Boats l'irlandès Halloween, de Mick Cotter i patronejat per Iñigo Strez, inscriu per primera vegada el seu nom al palmarès, amb el seu únic precedent d'un tercer lloc aconseguit en l'edició de 2010. El Moonbeam IV, patronejat per Mikael Creach, feia valer els seus millors resultats parcials per guanyar el desempat a punts amb el Moonbeam III i fer-se amb la segona posició. En quarta posició es classificava el Kelpie of Falmouth, mentre el Nordwind, debutant a Barcelona, tancava aquesta classificació en cinquè lloc.

La flota de clàssics ha tingut les classificacions més ajustades en les seves dues categories. Els Clàssics 1, de major eslora, han tingut en el Guia un emotiu vencedor. El seu apassionat armador, Ramón Rosés, va morir uns dies abans de la Regata Puig Vela Clàssica, i el seu desig va ser que el vaixell i la seva tripulació disputaran la competició, que li han dedicat la victòria, que ja van aconseguir en les dues últimes edicions. Amb els mateixos cinc punts, però pitjors parcials, s'ha classificat el Yanira d'Andrés Lleó, capaç de superar a l'italià Corsaro i al francès Sagittarius, empatats a 6 punts.

En Clàssics 2 la victòria de l'Argos, de Barbara Trilling, ha estat inqüestionable després dels seus dos triomfs parcials, però les tres següents places es decidien per un punt escàs. Mentre l'Argos sumava 2 punts en el seu caseller, el Altamar computava 5 punts, el Margarita 6 i el Diana un més.

També clares les victòries en les dues categories de vaixells d'Època, després d’ambdós triomfs parcials en les dues proves disputades. El Marigan de Tim Liesenhoff s'imposava en als Cangreja, inscrivint per tercera vegada el seu nom al palmarès de la Puig Vela Clàssica després de les seves victòries en 2009 i 2010. Segon classificat és el Gipsy de Ricardo Rubio, seguit pel Freda de Miguel Rigo i el Bon Temps de Santiago Godó. En els Època amb aparell Bermudian l'italià Peter repetia vitoria. El vaixell armat per Claudio Mealli amb Mauro Perlaschiar al timó ja havia pujat al més alt del podi en les edicions de 2011, 2013 i 2014. El Mercury de Jordi Cabau ha estat segon, precedint al Irina VII i l'Islander, empatats a punts .

Classificacions generals definitives de la competició

Divisió Època Bermudian

1. Peter (RCNB), Claudio Mealli 2 punts
2. Mercury (CM Maó), Jordi Cabau 4 punts
3. Irina VII (Yacht Classique Cetois), Beteille / Triby 6 punts

Divisió Cangreja

1. Marigan (RCN Palma), Tim Liesenhoff 2 punts
2. Gipsy (RCM Santander), Ricardo Rubio / JoséLuis Vilar 10 punts
3. Freda (RCN Palma), Miguel Rigo Avella 11 punts

Divisió Clàssics 1

1. Guia (RCNB), Ramón Roses 5 punts
2. Yanira (RCNB), Regatta Experience 5 punts
3. Corsaro II (Marina Militare), Armada Italiana 6 punts

Divisió Clàssics 2

1. Argos (New York IC), Barbara Trilling 2 punts
2. Altamar (RCM Barcelona), Javier Ramos 5 punts
3. Margarita estalindalamar (CVP Andratx), Antón de Pla 6 punts

Divisió Big Boat

1. Halloween (Royal Irish Club), Mick Cotter 3 puntos
2. Moonbeam IV (Yatch Club Monaco), Tom Van der Bruggen 5 puntos
3. Moonbeam III (SN Sant Tropés), Carsten Gerlach 5 puntos

El premi Enrique Puig ha estat concedit en aquesta edició a Espanya i els vaixells Peter i Guia.

Font: Puig Vela Clássica