Notícies i novetats Port Olímpic Barcelona

NOTÍCIES I NOVETATS DEL PORT OLÍMPIC

 

LA XI REGATA PUIG VELA CLÀSSICA BARCELONA HISSA LES SEVES VELES

puigvela
Aquest dijous ha començat la primera jornada de la XI Regata Puig Vela Clàssica Barcelona. La gran cita de la temporada a la Mediterrània compta un any més amb l'elit internacional de l'esport que es congrega aquests dies al Reial Club Nàutic de Barcelona. Els grans favorits de la competició no han fallat el primer dia de regata on les tripulacions s'han preparat per obtenir els millors resultats de les embarcacions i mostrar la seva perícia en maniobres com els canvis de veles en funció de les no sempre fàcils brises de la costa barcelonina.

Una jornada molt especial en què els vaixells han navegat en paral·lel a la línia de la costa, gràcies a la qual cosa, des de les platges i el Port Olímpic, milers d'aficionats i turistes han pogut gaudir d'un espectacle únic a la capital.

A les 13:00 hores s'ha realitzat puntualment el procediment de sortida de les cinc categories convocades. Un dia on, el vent predominant de Llevant, amb una intensitat d'entre 10 i 12 nusos, ha permès oferir als aficionats de la vela impressionants maniobres i un nivell competitiu altíssim.

l comitè de regates partia front al Port Olímpic buscava una boia de desmarcatge i posava rumb a Masnou. Allà, una segona balisa marcava el retorn cap a Barcelona navegant al través, fins a una nova marca enfront de la Barceloneta i emprendre el curt tram final de cenyida fins a l'arribada, el que ha permès també que turistes i habitants de Barcelona puguin gaudir d'aquest espectacle nàutic.

La forta corrent ha passat factura en algunes sortides i en la balisa de Masnou, on alguns vaixells erraven en l'aproximació final i es obligaven a realitzar algunes maniobres de més.


Halloween, Moonbeam III i Kelpie, duel intens entre classe Big Boats

La flota de Bog Boats ha ofert una regata molt intensa, amb duels ja a la sortida, i decisius moments tàctics durant el llarg través. A la sortida, el Halloween partia amurat a estreps i preferència de pas, obligant a virar als dos Moonbeam i al Kelpie of Falmouth, tots ells en un mocador i propiciant desventes entre ells.

Després de la balisa de desmarcatge, el Moonbeam IV feia valer la seva major eslora per superar el Halloween primer i després al Moonbeam III, mantenint aquest ordre fins Masnou. Virada la balisa, els dos perseguidors van hissar les seves espís i es van tirar a sobre del líder, que errant amb el seu vela gran de proa va formar un tap, dificultant que els perseguidors li cap al llevar-los el vent. Finalment, el Moonbeam III i després el Halloween van poder desfer-se del gran desvente del líder, i superar-abans de la arribar a l'última balisa.

En el tram final, el Halllowen va optar pel bord de mar, on va ser capaç de superar el llavors líder Moonbeam III i contenir al Moonbeam IV, que creuava l'arribada en segona posició. Aplicada la compensació de temps, el Halloween confirmava la seva victòria amb 1:41 minuts sobre el Moonbeam III, mentre el Kelpie of Falmouth també aconseguia un millor temps que el Moonbeam IV.

Font: Puig Vela