Notícies i novetats Port Olímpic Barcelona

NOTÍCIES I NOVETATS DEL PORT OLÍMPIC

 

#OLIMPICBLUE. Respecta als usuaris i l'entorn

olimpicblueRespeto
El respecte per les persones i l'entorn natural del port és de vital importància per poder gaudir del mar d'una manera responsable. Per això, Port Olímpic, en la seva secció #OlimpicBlue, et proposa un seguit de senzilles recomanacions que et permetran modificar els teus hàbits sostenibles i reduir el teu impacte pel medi ambient:
• Revisar el Reglament d'Explotació del port per conèixer les prohibicions i obligacions establertes.
• Respecta el descans d'altres usuaris.
• No sobrepassis la velocitat màxima permesa de 3 nusos.
• Apaga el motor quan no sigui necessari.
• Realitza un manteniment periòdic del motor i dels filtres.
• Realitza una pesca responsable.
• Respecta l'entorn natural.

Un dels elements de l'entorn natural de Port Olímpic pel qual has de tenir especial respecte per la seva elevada sensibilitat és la Posidònia oceànica.
La Posidònia oceànica és una planta marina i no una alga, que té arrel, tija, fulles, fruits i flors. Les seves fulles verdes són llargues i aplanades, podent arribar a mesurar fins a un metre i mig. Aquesta espècie floreix normalment a la tardor i dóna uns fruits anomenats "olives de mar", unes boles que, després de desprendre de la planta, suren fins a la vora de la mar on solen aparèixer entre maig i juny.

És una espècie endèmica de la Mediterrània, que no està present en cap altre mar del món i, des de l'any 1999, és declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO en reconeixement dels seus múltiples beneficis pel medi ambient.

CONEIX TOTS ELS BENEFICIS DE LA POSIDÒNIA I QUÈ POTS FER PER PROTEGIR-LA

Amb aquestes bones pràctiques pots ajudar a conservar el medi i els recursos naturals que ens proporciona, per així aconseguir un desenvolupament sostenible que permeti a les generacions futures gaudir-lo.