Notícies i novetats Port Olímpic Barcelona

NOTÍCIES I NOVETATS DEL PORT OLÍMPIC

 

RESULTAT DE LA XX MENORCA SANT JOAN

resultatmenorcaSjoan
El dijous 21 de juny salpava a les 15 hores i en una única sortida la flota de 23 vaixells de la XX Menorca Sant Joan, Trofeu Alfonso XIII. Vents de component S en la majoria del recorregut, intensitats entre 6 i 10 nusos amb mar en calma i rolada prop de l'arribada, van fer d'aquesta clàssica prova Barcelona-Maó, 135 milles nàutiques, una experiència bonica per als regatistes, encara que no exempta de decisions estratègiques i exigències tècniques.

Jordi Brufau, armador del Bashford 41, 'Blue Rocket' i vencedor absolut d’ORC, ens ho confirmava: "Seguint les previsions, que s'han complert puntualment, al sud-oest donava per través amb espí, gennaker o asimètric, que ens va permetre navegar a entre 4 i 8 nusos, sense arribar a parar-nos en cap moment. A prop ja de l'illa el vent s’empopava, però arribar des del nord-est, a sotavent, ens permetia orsar alguna cosa per al rumb directe i guanyar velocitat "

Els participants coincideixen que ha estat una regata fantàstica amb la mar quasi plana, transparent i càlida. Han parlat de molts dofins i els tres vaixells de més eslora i més ràpids han vist una gran balena.

Al final la regata es va decidir per mínimes diferències tàctiques: Diana Corominas, armadora del Swan 42CS 'Blue' i segona plaça absoluta d’ORC, va patir una caiguda de vent en arribar a Favàritx, sense poder atrapar la rolada que va col·locar a 'Blue Rocket' en rumb directe, el que els va obligar a navegar lluitant durant més de dues hores fins arribar a Maó.

El DK 46 'Kajsa III' de Rolf Auf der Maur, segon en Reial després del Baltic 61 'Clajasan' de Francisco Churtichaga, s'ha fet amb la tercera plaça absoluta del Grup ORC.

En ORC 3 -4, el vencedor ha estat Jaume Mumbrú acompanyat de Pepe Cazador i a bord del seu First 405 SK, 'Rodamon Dos' del RCMB, després d'invertir 25h20'40 ". Li seguia, un altre clàssic de les regates, 'l'Oreig' el A35 de Martí Gelabert del CN Port d'Aro.

Dues de les cinc embarcacions que es disputaven la classificació de la Classe RI, han creuat la línia d'arribada. La primera plaça és per al X-35 del CN el Masnou, 'No Name' de Manuel Ramos, amb una mica menys d'un dia de regata, seguit d'un pacient i competitiu Xavier més que li ha costat gairebé 40h creuar-la a bord de ' Mediterranean Airen ', el Bavaria 45 Cruiser del CN Port Olímpic.

La Regata Menorca Sant Joan, Trofeu Alfonso XIII, és puntuable per al Campionat d'Espanya d'Altura zona Mediterrani i Campionat de Catalunya d'Altura i està organitzada conjuntament pel Reial Club Nàutic de Barcelona, el Club Marítim de Maó i la Reial Federació Espanyola de vela i amb la col·laboració de la Federació Catalana de vela i la Federació Balear de vela.

Font: Mundo deportivo