Notícies i novetats Port Olímpic Barcelona

NOTÍCIES I NOVETATS DEL PORT OLÍMPIC

 

Servei d'escar a Port Olímpic. Com mantenir la meva embarcació?

varaderoo
Amb l'inici de la primavera i el bon temps aprofitem la menor oportunitat per sortir a navegar i tornar a sentir la sensació d'estar en contacte amb el mar.
Per a això, prèviament és necessari realitzar un bon treball de manteniment i revisió de l'embarcació, que se centra en la neteja i reparació de l'obra viva del casc.
A més d'una revisió general per preveure les possibles avaries i mantenir les condicions idònies per a la correcta navegació i seguretat de l'embarcació.

Port Olímpic ofereix el seu servei d'escar assistit per diverses empreses i professionals especialitzats en el manteniment de vaixells.
A més, el port realitza descomptes per a l'encallada de l'embarcació convertint-se en un dels millors punts del litoral barceloní per realitzar treballs de posada a punt de l'embarcació.

Pautes principals de manteniment d'embarcacions:

1.Encallada anual del vaixell
Revisió de l'obra viva del casc, canvi dels ànodes, revisió de les hèlixs, etc.
Tractament antifouling, procediment d'aplicació de pintura anti-incrustant per als cascos de vaixells i embarcacions que té com a finalitat frenar el creixement i l'extensió d'organismes vius marins que puguin comprometre el rendiment, les condicions marineres de la nau i la mateixa perdurabilitat dels materials i components submergits.

2. Revisió general per professionals de manteniment d'embarcacions
Realitzar els canvis recomanats per les empreses de manteniment: revisió del motor, canvi d'oli, i avaluació d'altres elements mecànics, electrònics i elèctrics.
A més, en el cas dels velers, revisió general de l'estat de les veles, eixàrcies i acastillatge.

3.Revisió dels elements no mecànics
Frises de les escotilles, portells, ancora, candelers, defenses, cabuderia general (escotes, arizes...)

4.Elements de seguretat
Revisió de tots els equips de seguretat.
Depenent de les zones de navegació per les quals està autoritzada l'embarcació (oceànica, alta mar, aigües costaneres, aigües protegides), la normativa obliga a portar a bord determinats equips i material de seguretat. Els equips es divideixen en cinc categories: salvament, navegació, acovardeixi i contra incendis, armament divers i prevenció d'abocaments d'aigües brutes.
No consideris als equips obligatoris com un tràmit administratiu. Estan a bord per oferir les majors oportunitats de salvar la vida dels tripulants en cas d'emergència.

SEMPRE AL COSTAT!
Tot l'equip i material de salvament ha d'estar localitzat, senyalitzat i en lloc accessible per a qualsevol tripulant a tot moment.


EMPRESES DE CONFIANÇA I AMB GRAN EXPERIÈNCIA

En Port Olímpic operen diverses empreses de manteniment i reparació:
X-Marine, Labcer, Nautècnic Marítim, Yacht Technical Support, IBS- Integral Boat Services…
(veure directori)
A més, a l'escar treballen altres professionals que, encara que no tenen base en el port, tenen accés lliure per operar.
De fet, qualsevol industrial pot fer ús de les instal·lacions de Port Olímpic sense cost afegit, encara que no disposi de local en el port.

INSTAL·LACIONS AMPLIES I CÒMODES, AMB ELS MILLORS PREUS

Esplanada tècnica de 3.000 m2, Grua-Ploma de fins a 7m d'eslora, Travelift de 45tm i màxim 20m, Benzinera i marineria 24h., etc.
Conegui les tarifes 2018 i beneficiï's del 10% de descompte sobre la tarifa diària a l'escar de Port Olímpic.