Notícies i novetats Port Olímpic Barcelona

NOTÍCIES I NOVETATS DEL PORT OLÍMPIC

 

A un any de la sortida, la Barcelona World Race publica el seu Anunci de Regata

worldrace
A un any de la sortida de la quarta edició de la Barcelona World Race, el 12 de gener de 2019, la Direcció de Regata presenta el document oficial que defineix les regles fonamentals de la prova.

L'Anunci de Regata de la Barcelona World Race 2018/19 era esperat amb especial expectació: el canvi de dates i el format esportiu de la regata, que contempla dues etapes, Barcelona - Sydney - Barcelona, i la possibilitat de canviar de copatró a la segona, són dues novetats significatives que reconfiguren la personalitat de la prova.

Els canvis més destacables que s'han definit són:
• La data límit per inscriure és el 30 de setembre de 2018.
• La sortida de Barcelona serà el 12 de gener de 2019, a les 13:00 hora local.
• La conferència de premsa oficial serà el 10 de gener de 2019 a les 12:00.
• La sortida de Sydney de la segona etapa serà el 9 de març de el 2019.
• Serà obligatori prendre la sortida de la segona etapa no més tard de les 48 hores posteriors a la sortida de la flota.
• Es permet una parada tècnica per a reparacions o assistència mèdica per etapa.
• La classificació final es definirà per la suma dels punts acumulats en les dues etapes.

Anunci de Regata

Vídeo de presentació

Sobre la Barcelona World Race
La Barcelona World Race és una regata de volta al món a vela a dos (amb dos tripulants per embarcació: patró i copatró) amb sortida i arribada a Barcelona en dues etapes: Barcelona - Sydney - Barcelona.

A més, és un esdeveniment de ciutat que sintonitza els valors de la mar, la navegació i l'esport amb l'esperit de Barcelona i els seus ciutadans. Aquest any la regata ha complert 10 anys, convertint-se en un dels principals referents de la navegació oceànica al món.

Es tracta d'un repte esportiu i una aventura oceànica que posa a prova els límits humans: els vaixells de la regata recorren al voltant de 25.000 milles nàutiques teòriques, en una navegació al voltant del globus.

Creada i organitzada per la FNOB, forma part del Campionat del Món de la classe IMOCA, amb coeficient 8, i té la categoria ISAF Major Event. La Barcelona World Race ha desenvolupat a més un model propi com regata transversal que projecta l'esport cap a l'educació, la ciència i la indústria, generant riquesa en activitat econòmica i en valors intel•lectuals, científics i mediambientals.

La primera edició es va celebrar l'any 2007/08, la segona en 2010/11 i la tercera en 2014/15. Fins ara els patrons (regatistes) participants a la Barcelona World Race sempre havien donat la volta al món sense escales.

Font: MASMAR