Notícies i novetats Port Olímpic Barcelona

NOTÍCIES I NOVETATS DEL PORT OLÍMPIC

 

EL QUE S’APRÈN NAVEGANT

navegar valores aprendizaje
La prestigiosa revista N & Y (Nàutica y Yates Magazine), ha publicat un interessant reportatge sobre l'aprenentatge que es rep navegant, gràcies al que t'ensenya el mar i la navegació.

Segons la revista, diversos conceptes i coneixements són els que s'adquireixen a través d'aquesta pràctica:

PREVENCIÓ: és important estar preparat i pensar en tot el necessari per a una llarga travessia. Pots trobar-te sense gasolineres o lavabos públics en qualsevol punt necessari de la teva ruta. El navegant sortirà amb els dipòsits d'aigua i combustibles plens, menjar suficient, a més de tot el material necessari per reparar o mantenir el vaixell i la seva tripulació.

PREVISIÓ: cal una consulta prèvia de la informació meteorològica, cartes nàutiques i la ruta abans d'iniciar una travessia, així com un correcte repartiment dels aliments, aigua, etc.
PEDAGOGIA: conèixer i ensenyar a la tripulació totes les maniobres necessàries, el bon ús de la ràdio, la disposició del material de seguretat ...

EDUCACIÓ: el bon navegant és educat, perquè així marca el to a tota la tripulació. L'educació evita moltes discussions i reprimendes, perquè facilita i promou l'autocontrol.

CONVIVÈNCIA: a causa de la poca mobilitat al vaixell, és imprescindible respectar els espais, l'ordre i la higiene entre els tripulants.

RESPECTE: les limitades condicions i luxes amb els quals se sol navegar, demanen d'un extrem respecte entre la convivència, per evitar un mal ambient a l'embarcació.

ESTALVI: a bord tot s'acaba, res és il·limitat, amb el que és totalment necessari estalviar per tenir un major control davant inconvenients i contratemps.

Aquests, entre molts valors, són els que s'adquireixen a través de les vivències a alta mar,a les diferents situacions que es presenten. La por, la inseguretat, el fred, la inquietud, els forts temporals ... són enemics del navegant. El mar, però, també et mostra els secrets de la bellesa més pura i els espectacles de colors del cel. Et ensenya la importància de la generositat o la solidaritat entre tripulants amb problemes. Aprens a conèixer-te, saber què pots dominar i què et supera, i a mantenir el control. I, sobretot, a tenir un total respecte pel mar i l'oceà.

Llegeix tot l'article de Nàutica & Yates Magazine