Notícies i novetats Port Olímpic Barcelona

NOTÍCIES I NOVETATS DEL PORT OLÍMPIC

 

Reeixit acte inaugural del 25è Aniversari de Port Olímpic

presentacion oficial 25 anys port olimpic
Ahir, 27 d’abril, va tenir lloc l’acte inaugural del 25è Aniversari de Port Olímpic, el tret de sortida d’aquesta celebració que comptarà amb activitats especials al llarg de l’any per tal d’agrair a tots els agents involucrats i honorar aquests 25 anys d’activitat del Port.

Tot i que, per causes meteorològiques, es va haver de canviar la localització de l’esdeveniment, ubicant-se, finalment, a l’interior del Catamarà ecològic de BCNaval tours per resguardar-se de la pluja, va resultar tot un èxit amb l’assistència de fins a 100 persones en total.

Així doncs, a partir de les 11:30 h es va iniciar una roda de premsa amb els parlaments de les següents autoritats: el Sr. Enric Truñó, membre del Comitè Executiu i de la Comissió Permanent del Comitè Organitzador Olímpic de Barcelona 92 i Regidor d'Esports i Joventut de l'Ajuntament de Barcelona durant els JJOO '92; el Sr. Francesc Rafart, membre de la Junta Directiva de la Federació Catalana de Vela i el Sr. Joan Guitart, Director del Port Olímpic; i amb la participació del Sr. Fernando Mestre i el Sr. Àlex Balletbó, consellers delegats de Port Olímpic.

El Sr. Enric Truñó, qui va ser membre del Comitè Executiu i de la Comissió Permanent del Comitè Organitzador Olímpic de Barcelona 92 i Regidor d'Esports i Joventut de l'Ajuntament de Barcelona durant els JJOO '92, va fer un recordatori i commemoració a l’evolució del Port Olímpic des de la seva creació. Construït com a base per les competicions de vela durant els Jocs, les seves instal·lacions han patit grans canvis i millores que han fet del Port una destinació amb una oferta molt àmplia i grans possibilitats. L'empresa gestora Pobasa, ha estat l’encarregada de fer possibles totes aquestes millores i ampliacions, gràcies al seu l’esforç i a la gran feina de manteniment que hi ha hagut darrere.

Posteriorment, el Sr. Joan Guitart, Director del Port Olímpic, va fer un reconeixement especial al Centre Municipal de Vela, ja que es tracta d’un organisme molt important dins el Port. El CMV és una entitat que ha aconseguit no només focalitzar-se en l’esportista professional i les competicions nàutiques, sinó que s’ha convertit en la porta oberta de Barcelona al mar, apropant el ciutadà a Port Olímpic. Amb més de 2000 inscrits al seu campus d’estiu, el CMV ha demostrat ser proper i tenir en compte a tots els habitants de la ciutat, i no només a amarristes, esportistes i usuaris del Port.

Tanmateix, s’ha fet menció a la part gastronòmica que ofereix el Port al llarg del seu moll de Gregal, format per alguns dels restaurants més tradicionals i amb més renom de la ciutat. Aquests, amb més de 150 cambrers, s’omplen diàriament tant per turistes com per barcelonins. Això demostra que els mateixos ciutadans són els que recolzen i donen feina als negocis del Port i que, aquest, dóna una gran importància al món gastronòmic i a oferir el millor servei global a Barcelona.

Per a finalitzar aquest esdeveniment es va descobrir la placa commemorativa de l’aniversari i es va oferir un refrigeri compost per vi de Can Marlès i càtering del Grup Silvestre, empreses que col·laboraran en la celebració d’aquest 25è Aniversari del Port Olímpic. A més, es va fer una presentació oficial del l'agenda dels 25 anys, que es va repartir entre els assistents, plena d'activitats, concerts, gastronomia, música i esports.

Així doncs, aquest reeixit acte inaugural, ha donat inici a un calendari ple d’activitats obertes al públic, fruit de mesos de feina i il·lusió, i que reconeixeran la feina de totes les persones i institucions que han fet possible aquest període de creixement.

Cal destacar que, tot i que el 2020 finalitza la concessió del Port, des de Pobasa se segueix invertint en millores per les instal·lacions, sempre tenint en compte el medi ambient i la sostenibilitat del Port. N’és un exemple el procés d’osmosi inversa que s’aplica per tal d’aprofitar l’aigua salada del mar i convertir-la en dolça per fer-ne ús a les instal·lacions.

Segueix-nos a les xarxes socials, on podràs trobar fotografies, molta més informació i podràs ser partícip d’aquesta emblemàtica celebració amb el hashtag #PortOlimpic25anys