Notícies i novetats Port Olímpic Barcelona

NOTÍCIES I NOVETATS DEL PORT OLÍMPIC

 

Modificacions a les titulacions nàutiques aquest 2017

legislacio embarcacions 2017 port olimpic barcos
Els passats 9 i 10 de març es va celebrar a Palma de Mallorca, el V Congreso Náutico d’ANEN, després de realitzar les tres passades edicions a Barcelona.

En aquest esdeveniment es van tractar diversos temes relacionats amb la nàutica espanyola i es van prendre algunes decisions que influiran a tots agents del sector.

Els canvis que es realitzaran, aniran la mà de la Dirección General de la Marina Mercante, organització que va anunciar quines serien les modificacions de certes titulacions en els pròxims mesos.

D’una banda, es volen simplificar els requisits per a l’obtenció de les titularitats per a motos nàutiques, que actualment han de posseir algun dels títols de PNB, PER, Patró de iot, o d’altres.

També s’està estudiant la idea de revisió del PPER (“Patrón professional de embarcacions de Recreo”) per tal de facilitar els requisits per la seva obtenció, però augmentant el temari de referències en seguretat.

Per part de la Dirección General de la Marina Mercante s’està valorant, també, la titulació més habitual, el PER (“Patrón de Embarcaciones de Recreo”), perquè s’afegeixi una petita especialitat i així, aquest títol, sigui suficient per realitzar totes les activitats sense la necessitat d’un títol professional.

Sembla que hi ha un consens general sobre la necessitat de canvis immediats en algunes de les regulacions vigents i sobre algunes de les modificacions esmentades. Tot i així, encara hi ha apartats que són objecte d’estudi, que s’hauran de revisar i veure quins canvis afectaran els amants de la nàutica i a les empreses relacionades.