Notícies i novetats Port Olímpic Barcelona

NOTÍCIES I NOVETATS DEL PORT OLÍMPIC

 

100 anys de Trasmediterranea, en el Museu Marítim

transmediterranea-100
Volem informar-li que el Museu Marítim de Barcelona acull fins al 2 de maig l'Exposició “100 anys de Trasmediterranea (1917-2017)”.
Fundada al novembre de 1916 a Barcelona, la companyia va començar les seves operacions al gener de 1917 amb una flota de 44 bucs.
En l'actualitat, Trasmediterranea gestiona una flota versàtil composta per 21 bucs tipus ferri, ro-ro (bucs de càrrega rodada) i alta velocitat; 32 línies marítimes regulars, 5 terminals portuàries i un total de 20 plataformes logístiques. El negoci marítim representa el 70% de la seva activitat; i reparteix al 50% la seva activitat marítima entre el transport de passatgers i el de càrrega. Ofereix connexió marítima regular des de Península a Balears, Canàries, Ceuta, Melilla, el Marroc i Algèria.

El Conseller-Director General de Trasmediterranea, Mario Quero, ha desvetllat "aquesta celebració és molt especial per a la Companyia, que arriba avui a la seva ciutat fundacional, per celebrar que a partir d'un passat de lideratge presentem un futur de compromís amb la societat per retornar el que hem rebut en aquests 100 anys".

El director del Museu Marítim de Barcelona, Roger Marcet: “a l'interior de tots els catalans i barcelonins tenim a Trasmediterranea com una Companyia molt nostra. A més, és una de les poques navilieres de les quals el Museu té gairebé tot el seu patrimoni històric. Felicitats a l'única Companyia del sector amb 100 anys que existeix a dia d'avui”.

Una gran exposició que recorre la història de la Companyia. Grans xemeneies de bucs actuen com a elements representatius de cadascun dels quatre períodes històrics. I fotografies de gran format representant interiors de bucs, gairebé a escala real, actuen com a elements d'ambientació de cadascun dels períodes. Les peces i maquetes seleccionades per a l'exposició procedeixen en la seva majoria de la col·lecció de Trasmediterranea del Museu Marítim de Barcelona. Es presenten, a més, altres peces, objectes i maquetes pertanyents a la Companyia, col·leccionistes privats i també alguna peça cedida per l'Autoritat Portuària de Barcelona.

Més info: www.centenariotrasmediterranea.com