La Ciutat de Barcelona

AL CENTRE DE LA CIUTAT

Una destinació perfecta per a aquells que vulguin combinar una vibrant cultura, una arquitectura excepcional, magnífiques platges i oci nocturn. Barcelona és això i molt més.

Entre moltes destinacions turístiques, des de Port Olímpic recomanem:

LA SAGRADA FAMÍLIA


El Temple Expiatori de la Sagrada Família (en català Temple Expiatori de la Sagrada Família), conegut simplement com la Sagrada Família, és una basílica catòlica de Barcelona, dissenyada per l'arquitecte Antoni Gaudí. Iniciada en 1882, encara està en construcció (maig de 2013). És l'obra mestra de Gaudí, i el màxim exponent de l'arquitectura modernista catalana. Segons dades de 2011, és el monument més visitat d'Espanya, amb 3,2 milions de visitants, seguit pel Museu del Prado (2,9 milions) i la Alhambra de Granada (2,3).

El temple, quan estigui acabat, disposarà de 18 torres: quatre en cadascuna de les tres façanes i, a manera de cúpules, es disposarà un sistema de sis torres, amb la torre cimbori central —dedicada a Jesús— de 170 metres d'altura, altres quatre al voltant d'aquesta, dedicades als evangelistes, i un segon cimbori dedicat a la Verge. Tant l'exterior com l'interior estan resolts amb un original sistema constructiu basat en la geometria reglada.

L'obra que va realitzar Gaudí, és a dir, la façana del Naixement i la cripta, va ser inclosa en 2005 per la UNESCO en el Lloc del Patrimoni de la Humanitat «Obres d'Antoni Gaudí». El temple va ser consagrat i declarat Basílica menor el 7 de novembre de 2010 pel papa Benedicto XVI.


PARC GÜELL


El Parc Güell és un reflex de la plenitut artística de Gaudí: pertany a la seva etapa naturalista (primera dècada del segle XX), període en què l'arquitecte va perfeccionar el seu estil personal, a través de la inspiració en les formes orgàniques de la naturalesa, pel que va posar en pràctica tot un seguit de noves solucions estructurals originades en les seves profundes anàlisis de la geometria reglada. A això afegeix l'artista català una gran llibertat creativa i una imaginativa creació ornamental: partint de cert barroquisme les seves obres adquireixen gran riquesa estructural, de formes i volums desproveïts de rigidesa racionalista o de qualsevol premissa clàssica. En el Parc Güell va desplegar Gaudí tot el seu geni arquitectònic, i va posar en pràctica moltes de les seves innovadores solucions estructurals que serien emblemàtiques del seu estil organicista i que culminarien la Sagrada Família.


CASA BATLLÓ


Un edifici obra de l'arquitecte Antoni Gaudí, màxim representant del modernisme català, també a sis parades de metro dels nostres apartaments. Es tracta d'una remodelació integral d'un edifici prèviament existent en el solar, obra d'Emili Sala Cortés. Està situat en el número 43 del Passeig de Gràcia de Barcelona, l'ampla avinguda que travessa el districte de l'Eixample, a l'anomenada ''Manzana'' de la discòrdia, perquè alberga a més d'aquest edifici altres obres d'arquitectes modernistes: la casa Amatller, que confina amb la de Gaudí, obra de Josep Puig i Cadafalch; la Casa Lleó Morera, obra de Lluís Domènech i Montaner; la Casa Mulleras, d'Enric Sagnier i Villavecchia; i la Casa Josefina Bonet, de Marcel·lià Coquillat. La construcció es va realitzar entre els anys 1904 i 1906.

La Casa Batlló és un reflex de la plenitut artística de Gaudí: pertany a la seva etapa naturalista (primera dècada del segle XX), període en què l'arquitecte perfecciona el seu estil personal, inspirant-se en les formes orgàniques de la naturalesa, pel que va posar en pràctica tot un seguit de noves solucions estructurals originades a les profundes anàlisis efectuades per Gaudí de la geometria reglada. A això afegeix l'artista català una gran llibertat creativa i una imaginativa creació ornamental: partint de cert barroquisme les seves obres adquireixen gran riquesa estructural, de formes i volums desproveïts de rigidesa racionalista o de qualsevol premissa clàssica.


CASA MILÀ


La Casa Milà, anomenada popularment La Pedrera, és un edifici modernista obra de l'arquitecte Antoni Gaudí, construït entre els anys 1906 i 1910 en el districte de l'Eixample de Barcelona, en el número 92 del Passeig de Gràcia. La casa va ser edificada per encàrrec del matrimoni Pere Milà i Camps i Roser Segimon i Artells, i Gaudí va comptar amb la col·laboració dels seus ajudants Josep Maria Jujol, Domènec Sugrañes, Francesc Quintana, Jaume Bayó i Font, Joan Rubió i Josep Canaleta, així com del constructor Josep Bayó i Font, que havia treballat amb Gaudí a la Casa Batlló. Des de la seva apertura al públic en 1987 ha rebut més de 20 milions de visites (1 milió cada any aproximadament), convertint-la en un dels deu llocs més visitats de Barcelona.


PLAÇA CATALUNYA


La Plaça Catalunya, és el centre de la ciutat. Constitueix el punt d'unió entre el nucli vell de la ciutat i l'eixample. D'aquí parteixen importants vies de la ciutat com la Rambla, el Passeig de Gràcia, la Rambla de Catalunya o les rondes d'Universitat i de Sant Pere, i el carrer Pelai, així com l'avinguda de Portal de l’Àngel, la gran artèria comercial de la ciutat, i antiga porta de les muralles.


BARRI GÒTICO


El Barri Gòtic és el nucli més antic de la ciutat i el seu centre històric. El cardus i el decumanus romans són els eixos d'urbanització històrics del barri en la seva part més alta, l'antiga Muntanya Táber (plaça Sant Jaume). Al seu torn, està compost per diferents barris que conserven la seva pròpia personalitat: el Call, Santos Justo i Pastor, Santa Maria del Pi, la Catedral, Santa Ana, La Mercè i el Palau.

L'estructura del barri va romandre intacta fins al segle XIX, període que portarà grans transformacions en l'estructura i morfologia del barri, com per exemple, la transformació dels cementiris parroquials en places públiques, el buidatge de grans edificis amb el conseqüent canvi d'ús o l'enderrocament de les muralles. Actualment es conserven trossos de la primera muralla a la plaça de la Catedral de Barcelona.


CATEDRAL DE BARCELONA


La Catedral de la Santa Creu i Santa Eulalia és la catedral gòtica de Barcelona, seu del Arquebisbat de Barcelona. La catedral actual es va construir durant els segles XIII a XV sobre l'antiga catedral romànica, edificada al seu torn sobre una església de l'època visigoda a la qual va precedir una basílica paleocristiana, les restes de la qual poden veure's en el subsòl, en el Museu d'Història de la Ciutat. La finalització de la imponent façana en el mateix estil, no obstant això, és molt més moderna (segle XIX). L'edifici és Bé d'Interès Cultural i, des del 2 de novembre de 1929, Monument Històric-Artístic Nacional.

INFORMACIÓ TURÍSTICA

Barcelona informació
Informació General
Informació Turística
Ajuntament de Barcelona
Guia Barcelona