El passat mes de febrer es va inaugurar el catamarà de passatgers ecològic més gran d’Europa, batejat com ECOSAIL BARCELONA. L’acte d’inauguració va comptar amb la presència, entre altres, de la Sra. Marta Subirà, secretària de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat; la Sra. Mercè Conesa presidenta de l’Autoritat Portuària de Barcelona; Sr. Javier Valencia, capità marítim de Barcelona de la Direcció General de la Marina Mercant Espanyola i autoritats locals de l’ajuntament i dels organismes de turisme de la ciutat.

El catamarà ECOSAIL, construït a les drassanes Dalmau d’Arenys de Mar, és propietat de l’empresa Barcelona Naval Tours i actualment té base a Port Olímpic.

Es tracta d’una embarcació híbrida i suposa tota una innovació pel que fa a ecologia i conservació del medi ambient. La barreja de motors elèctrics i de gasoil, juntament amb la seva vela de 20 metres, fan d’aquest catamarà tota una revolució en el sector de la navegació. En concordança amb els principis i valors que l’armador té, i en paraules de la gerent de Barcelona Naval Tours Glòria Dalmau: “Espero que l’ECOSAIL estigui en la línia del que el port vol com a imatge de Barcelona perquè serveixi d’exemple per altres ciutats europees” va explicar, referint-se a les embarcacions ecològiques que contribueixen a la bona imatge i conservació del port de Barcelona, on es va realitzar l’acte d’inauguració.

Recordem que l’empresa Barcelona Naval Tours és una empresa plenament conscienciada amb la conservació del medi ambient i per això ja té en la seva flota i des de fa anys el catamarà ECOSLIM, totalment ecològic, que funciona amb bateries elèctriques, plaques fotovoltaiques i aerogeneradors.

Comparteix / Comparte