cursamerce

Aquest 16 de setembre, a les 9:00 hores, s’ha celebrat la quarantena edició de la Cursa de la Mercè, una de les proves més populars de Barcelona. Un total de 12.000 participants han tenyit de blau la ciutat de Barcelona en esta 40a edició.

40 anys de curses populars a Barcelona
La cursa de la ciutat arriba a la seva 40a edició, com ja ha passat amb altres curses que han assolit la quarantena aquest any, testimoni de com s’ha anat consolidant l’esport popular a Barcelona. El 24 de setembre de 1979 es va celebrar la primera Cursa de la Mercè a Barcelona, i el mateix any van néixer també la Cursa de Sant Antoni, la d’El Corte Inglés i la Jean Bouin Open.

La cursa més solidària
Enguany s’ha consolidat com la prova atlètica solidària per excel·lència ja que el cost de les inscripcions s’ha destinat íntegrament a les dotacions dels Premis Córrer per Compromís. L’esport inclusiu també ha tingut un paper important amb la cursa adaptada de dos quilòmetres per a atletes amb discapacitat intel•lectual o amb mobilitat reduïda. Per últim, com cada any, La Vanguardia ha atorgat un trofeu al corredor i a la corredora de més edat que han passat per la línia de meta i se’ls ha obsequiat amb un àpat per a dues persones al Restaurant 7Portes.

Els guanyadors
Referent a la competició, l’atleta Miriam Ortiz s’ha alçat amb la victòria en la categoria femenina aturant el cronòmetre en un fantàstic 35’52”. Tanmateix, el corredor Mourad El Bannouri ha estat el vencedor en la categoria masculina amb un temps final de 29’34”.

Més informació

Comparteix / Comparte