notibengales
Tota embarcació té l’obligació de transportar material de seguretat com bengales, coets i pots de fum. Aquests productes solen tenir una caducitat mitjana de quatre anys, el que obliga els responsables de cada pot a renovar el material lliurant l’obsolet abans d’adquirir el nou.

Diuen els professionals del sector que només un 4% de les bengales venudes a Espanya tornen als seus orígens un cop caducades. Ja que seria exagerat suposar que la resta, un 96%, són utilitzades en naufragis o emergències de tot tipus, no queda més remei que concloure que les bengales caducades són tirades a les escombraries, o, inadequadament, utilitzades en algun festeig, amb el perill que això implica.

Per una qüestió de responsabilitat mediambiental i de prevenció d’accidents, hem d’informar que aquest material únicament pot ser gestionat per una pirotècnia autoritzada per la Delegació del Govern, el fabricant o el distribuïdor de la mateixa.

1. La corresponent eliminació, reciclatge o reutilització, el cost del retorn i tractament serà assumit per l’establiment de venda o pel proveïdor. Per a això, és obligatori tenir un magatzem on guardar les bengales amb seguretat i fer una bona gestió de les bengales usats o caducades.
2. Quan el material caduca s’ha de portar al comerç d’efectes nàutics: deixar les bengales caducades i comprar unes de noves. El comerç o punt de distribució està obligat a recollir-les. Pregunta per aquest servei.
3. No tirar les bengales caducades a les escombraries. És un material altament contaminant i perillós: poden activar-se en qualsevol moment.

Comparteix / Comparte