turismonautico-barcelona-portolimpic

El turisme nàutic va a l’alça, segons les dades de facturació de les 570 empreses que estan associades a les set estacions nàutiques que hi ha a Catalunya, amb un balanç de 320 milions d’euros. D’aquests, 38 milions es corresponen a les dues estacions nàutiques de Barcelona, que tenen 63 empreses associades.

La majoria de les empreses que duen a terme aquest tipus d’activitats del sector de la restauració, hoteler i dels serveis són petites (ocupen entre 4 i 6 treballadors) i tenen una facturació d’uns 600.000 euros de mitjana anuals.

Les estacions nàutiques catalanes ofereixen en conjunt més de 750 productes relacionats amb el turisme nàutic i amb el territori, amb l’objectiu de posar en valor tot l’actiu que hi ha al voltant de la mar i del territori. La seva aposta passa per oferir productes singulars, sorprendre amb noves propostes cada temporada i dur a terme campanyes promocionals potents, així com crear packs de producte per captar els milions de turistes nàutics que hi ha a Europa. Les activitats més sol·licitades són el pàdel surf, el kitesurf i el flyboard i el perfil del turista nàutic és el client europeu, majoritàriament francès, belga, holandès i també l’espanyol, tot i que darrerament s’ha detectat un augment del britànic.

El sector ha apostat en els últims anys per fer una promoció conjunta en els salons nàutics de Barcelona, París i Düsseldorf.

Comparteix / Comparte