catalogo ciudadano contra las basuras marinas port olimpic
Les escombraries marines són un greu problema que està present en els fons marins de tot el planeta i en moltes costes del nostre país. Aquest assumpte es podria tallar amb l’adopció d’hàbits de consum responsable, l’educació, la responsabilitat i l’aposta per la ciència ciutadana.

Aquestes són les idees principals en què es recolza el “Decàleg ciutadà contra les escombraries marines” presentat recentment al Congrés Nacional de Medi Ambient – CONAMA.

En aquesta trobada biennal es debaten aspectes de gran importància i es pretén mostrar la importància de la col·laboració de la ciutadania per reduir aquest problema global. Per conscienciar la població, s’ha presentat aquest document que recull un seguit de consells, dirigits als ciutadans, que ajuden a mantenir platges, costes i oceans nets.

Un dels punts clau és l’aposta per la ciència ciutadana, a través de la qual es pot ampliar, de forma senzilla, el coneixement sobre les escombraries marines. A més, es posa èmfasi en l’adopció d’hàbits de consum responsable en els que s’apliqui la Regla de les 3R (reduir, reutilitzar i reciclar), així com la responsabilitat de cada un amb els residus que genera. L’educació i la conscienciació ambiental són altres de les qüestions que s’aborden.

Descobreix què pots fer al “Decàleg ciutadà contra les escombraries marines” i aporta el teu granet de sorra.

Comparteix / Comparte