Com cada any, la Fundació Europea d’Educació Ambiental ha atorgat els seus banderes blaves a les platges i ports de gran part del món que compleixen amb els estàndards mediambientals de qualitat de l’aigua; així com que garanteixen la qualitat dels serveis que presten, el compliment dels estàndards de seguretat i l’ordenació del medi ambient.

Port Olímpic, reforça cada any la seva secció mediambiental #OlimpicBlue per tal de millorar les seves característiques i serveis i portar-los a unes condicions excel·lents; i a més complir amb els criteris de Bandera Blava en tots els seus àmbits: Informació i Educació Ambiental, Gestió Ambiental i Seguretat i Serveis.

Informació i Educació Ambiental.
Port Olímpic compta amb panells amb informació sobre el port i el seu entorn, a més de pantalles i fulletons de prevenció i respecte per l’ecosistema del litoral.
A més, cada any organitza diverses activitats relacionades amb l’educació ambiental. Aquest any, durant el Marina Day, s’organitzaran diversos tallers infantils de conscienciació ambiental i sostenibilitat; i es proposaran diversos jocs relacionats amb la contaminació del mar.

Gestió Ambiental.
El port compta amb una sòlida política ambiental i un pla d’acció ambiental que es basa en 6 eixos: energia, aigua, aigües residuals i de sentina, residus, mobilitat sostenible i respecte. Aquests es recullen en l’apartat Medi Ambient del web de Port Olímpic.

Seguretat i Serveis.
Port Olímpic té a les seves instal·lacions equipament de salvament i socorrisme, de primers auxilis i contra incendis, adequats i ben senyalitzats. A més, cada any es realitzen diversos cursos i formacions de seguretat i salvament al port, per part d’entitats del port i organismes externs.

Els criteris Bandera Blava són cada any més exigents i els canvis són revisats i consensuats a nivell internacional, per part dels Operadors Nacionals Bandera Blava. Per això, Port Olímpic s’enorgulleix d’anunciar que ha estat reconegut, un any més, amb el prestigiós guardó Bandera Blava 2019.

Altres ports esportius de Barcelona que han rebut el guardó són: C.N. Arenys de Mar, C.N. El Balís (Sant Andreu de Llavaneres), Consorci Port Mataró, Marina Badalona, Port Masnou, Port Ginesta, P.D. Aiguadolç (Sitges) i C.N. Garraf.

Comparteix / Comparte