Ens complau comunicar que l’AENOR ha validat, un any més, la Declaració Ambiental de Port Olímpic conforme al Reglament Europeu vigent. D’aquesta manera, es certifica que el port disposa d’un sistema de gestió ambiental que compleix amb els requisits del Reglament, mereixedor del distintiu EMAS 2018.

Port Olímpic és fidel al seu compromís per desenvolupar la seva activitat amb el màxim respecte amb l’entorn i en unes condicions segures. En primer lloc ens comprometem, no només a complir amb la legislació vigent, sinó a anar més enllà d’aquestes exigències, desenvolupant millores en el nostre treball diari. Amb la finalitat de contribuir en la conservació de l’entorn, la prevenció de danys i deteriorament de la salut i a la millora de la qualitat en la prestació del nostre servei.

Per això, presentem els objectius que Port Olímpic s’ha marcat per aquest any, i que reforcen el seu programa de Planificació i Gestió Ambiental:

CONTINUEM AMB LES NETEGES DEL FONS MARÍ
Per tal d’augmentar la recollida de residus que hi ha al mar i veient l’èxit de les passades edicions, aquest 2019 Port Olímpic organitza una sèrie d’immersions per la neteja del fons marí de les immediateses del port, amb la col·laboració i recolzament d’escoles de busseig del centre.

Port Olímpic col·labora amb la difusió a través dels seus canals habituals de comunicació (web i xarxes socials), a més de fer-ne ressò a través de Marketing Directe. El seu equip de mariners i professionals posa a disposició dels bussejadors i voluntaris contenidors i tot el material necessari per a poder fer l’activitat a les seves instal·lacions. També s’ofereix pàrquing gratuït per als participants i un servei de gestió posterior dels residus recollits a les aigües.

MÉS I MILLOR INFORMACIÓ AMBIENTAL AL PORT
Tal i com marca el decàleg de la Bandera Blava i per tal d’aconseguir una major conscienciació tant a usuaris del port com a visitants, es pretén augmentar la informació que s’ofereix al port en quant a medi ambient i bones pràctiques ambientals.

S’utilitzaran els recursos actuals amb els que compte Port Olímpic per tal d’arribar a tots els usuaris. Farem difusió a través dels canals propis com son xarxes socials i pàgina web i enviarem newsletters periòdiques amb aquest contingut. També s’actualitzaran els Tòtems i la informació que es proporciona a les nostres instal·lacions sobre com reduir l’impacte ambiental no només de la nostra activitat, sinó també de la nostra rutina diària.

Els punts principals que es marquen en aquest informe mediambiental i que s’han de tenir en compte dins i fora de les nostres instal·lacions son: la correcte gestió de l’aigua i les aigües residuals i de sentina, l’ús adequat de l’energia, la mobilitat sostenible, la correcta classificació de residus i el respecte per els usuaris i l’entorn.

NOUS EQUIPS AL PORT: LIFE iBATHWATER
Juntament amb l’ajuntament de Barcelona, i en el marc del programa mediambiental Life de la Unió Europea, s’instal·larà un equip (Life iBathwater) a l’esplanada de marina, que limita amb la platja de Somorrostro.

Aquest equip forma part d’un programa pilot europeu i té la finalitat de millorar la gestió i la qualitat de les aigües de bany de les platges de Barcelona i reduir l’impacte ambiental dels abocaments en episodis de pluja intensa.

Life iBathwater monitoritzarà paràmetres biològics que determinen la qualitat d’aigua de les platges. Aquestes dades seran tractades a temps real permetent una millor gestió dels abocaments accidentals del clavegueram a la mar, assegurant així la qualitat de l’aigua.

ACTIVITATS MARINA DAY
Aprofitant el Marina Day, la Jornada de Portes Obertes del Port Esportiu que se celebra el segon cap de setmana del mes de juny, s’ha organitzat un apartat infantil dedicat exclusivament a l’educació ambiental.

Es comptarà amb una carpa especial on s’exposarà material educatiu i formatiu relacionat amb la matèria, a més de jocs infantils per conscienciar en la necessitat de tenir cura del medi ambient i l’entorn als més petits.

Port Olímpic es manté fidel als seus valors de sostenibilitat amb el mateix esforç, treball i il·lusió, per tal d’obtenir la millor gestió ambiental possible a les seves instal·lacions. Aquest any ampliem la campanya #OlimpicBlue per la sostenibilitat, gestió ambiental i respecte.

#OlimpicBlue. Cuidem el mar i el nostre entorn

Comparteix / Comparte