El lloguer d’embarcacions d’esbarjo torna a créixer al mes de juny (9,73%) El mercat nàutic ha registrat 3.489 matriculacions d’embarcacions d’esbarjo entre gener i juny de 2019, són 203 més que en el mateix període de l’any passat.
Destaca el creixement de matriculacions de velers que s’incrementa en un 40,5% en aquest període, creixement que es produeix des de fa uns mesos i es consolida com a tendència. Illes Balears segueix al capdavant del mercat nàutic i lidera també el mercat de xàrter nàutic.

Al mercat de xàrter nàutic, la Comunitat Valenciana registra una de les millors xifres de quota de mercat dels últims anys, amb una forta pujada en les 3 províncies.
El mercat d’embarcacions d’esbarjo segueix creixent i ja en plena temporada nàutica registra un increment de les matriculacions del 6%. A Espanya, s’han matriculat 3.489 embarcacions d’esbarjo entre gener i juny, enfront de les 3.286 registrades en el mateix període de 2018.

Del total d’embarcacions matriculades en aquests primers sis mesos de l’any, 1.050 són destinades a xàrter nàutic (lloguer). Aquest mercat, tot i que baixa el -1,87% en l’acumulat de l’any, minora la caiguda del període anterior, gràcies a la remuntada del mes de maig i juny, en què el lloguer d’embarcacions d’esbarjo ha crescut un 9,73 % respecte al mateix mes de 2018.

Són les dades recollides en l’Informe del mercat d’embarcacions d’esbarjo (gener-juny 2019), editat per ANEN a partir de les dades facilitades per la Direcció General de la Marina Mercant.

MÉS INFORMACIÓ

Comparteix / Comparte