El 14 de març va arrencar la 7a edició del Congrés Nàutic, organitzada per ANEN, amb la sostenibilitat com un dels temes protagonistes del Congrés i de l’agenda del sector nàutic per a la propera dècada.

Temes com “El canvi climàtic i els seus efectes en la nàutica”, a càrrec del catedràtic d’Ecologia de la Universitat de Castella-la Manxa i membre de l’ONU José Manuel Moreno, i “El reciclatge d’embarcacions d’esbarjo en desús”, a càrrec del francès Donald Dubois, van donar contingut a aquesta trobada que ha reunit a Palma a nombrosos professionals de la nàutica, tant nacionals com estrangers.

El mateix emplaçament del Congrés, el Palau de Congressos de Palma, està concebut com un espai dissenyat d’acord amb criteris de construcció sostenible i d’eficiència energètica, i és ja tot un referent en aquesta matèria. Un espai gestionat per Meliá Hotels International, una companyia amb compromís en la lluita contra el canvi climàtic i el respecte pel medi ambient que es plasmen en mesures com la retirada progressiva de plàstics d’un sol ús en els seus hotels i espais.

D’altra banda, el president de l’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques (ANEN) Carlos Sanlorenzo, ha ressaltat les Balears com la regió espanyola amb més embarcacions d’esbarjo matriculades. “Els últims tres anys han estat de creixement i en aquests moments la situació està estable”, ha assegurat. El president d’ANEN ha dit que Mallorca és “el destí per excel•lència” d’aquest congrés anual i ha mostrat el seu desig que el “brexit” no afecti el sector. “En aquest aspecte, vull llançar un missatge de tranquil•litat als britànics que estan a Balears”, ha conclòs.

Comparteix / Comparte