MERCE
Barcelona celebra cada any, al voltant del 24 de setembre, dia de la Mercè, la seva Festa Major. Un festival de festivals, multitudinari i popular, que durant prop d’una setmana i en diversos espais públics de la ciutat reuneix entre 1.500.000 i 2.000.000 de barcelonins i barcelonines de totes les condicions al voltant de diferents activitats culturals, artístiques i festives.

Ada Colau, Alcaldessa de Barcelona, inicia el seu discurs de presentació de la Mercè amb les següents paraules:

Una Mercè mirant-nos als ulls!
Mirar als ulls a qui tens davant és un repte. Un acte de valor. Sembla fàcil, però no ho és. I és tan important! No hi ha gaires ocasions per fer-ho, per fer-ho de veritat. I la festa que ens uneix als carrers de Barcelona, la Mercè, la “nostra festa”, és un bon moment.

Us proposo i us animo a sortir al carrer, anar a qualsevol de les moltíssimes activitats que la ciutat ha preparat, al centre i als diversos barris, i que mireu als ulls dels vostres veïns i veïnes, de persones conegudes i desconegudes. Mirem-nos més als ulls, perquè és la millor forma de compartir no només la festa sinó la sensació de pertànyer tots i totes a una mateixa comunitat on, ens coneguem o no, tenim molt en comú: per començar, estimar la ciutat on convivim i fer-nos corresponsables del benestar de la ciutadania a la qual pertanyem.

La Festa de la Mercè aplega una programació artística en què destaca, per damunt de tot, el teatre de carrer. La dansa, el circ, les fanfàrries, les propostes d’elit o els espectacles itinerants conformen el gruix de la seva proposta artística. S’hi afegeixen els espectacles de gran format de nit relacionats amb la llum i les noves tecnologies a través de projeccions artístiques i els relacionats amb el foc i els programes pirotècnics

ELS ESPORTS DE LA MERCÈ
Arribada de la torxa dels Jocs Special Olympics a la Seu d’Urgell- Andorra
Dijous 20
La torxa partirà a bord d’una embarcació a les 14:30h i navegarà vora el front del litoral de Barcelona fins a arribar a les 16:00h a la bocana del Port de Barcelona per fer la rua fins a la plaça Sant Jaume (17h) per la Rambla.

IX Torneig de Rugby Platja Ciutat de Barcelona
Dissabte 22 – Platja del Somorrostro
Un torneig de caràcter formatiu, esportiu i lúdic, en el qual participen els clubs de rugbi de Barcelona i altres convidats fins a la categoria sub-16/18. També hi haurà una competició femenina i una altra de veterans.

La Festa del Fitnes
Diumenge 23 – Moll de la Fusta
De 10h a 10.45h
Una classe magistral de fitnes a l’aire lliure a la qual tothom es pot apuntar gratuïtament.

82è Gran Premi Barcelona Patí de Vela – Trofeu la Mercè
Diumenge 23
Litoral barceloní
Si hi ha bon vent, aquesta prova amb patí de vela serà un dels grans moments de la Mercè esportiva.

Des de Port Olímpic donem la benvinguda a La Mercè 2018 i us animem a participar i descobrir el seu ampli programa per a tots els gustos i totes les edats: https://www.barcelona.cat/lamerce/ca

Visca la Mercè i visca Barcelona!

Comparteix / Comparte