Els Bombers de Barcelona han realitzat un simulacre d’incendi i evacuació de ferits en les instal·lacions de Port Olímpic.
Durant aquestes últimes setmanes, el cos de Bombers de Barcelona ha participat en uns exercicis d’orientació i recerca de víctimes en un vaixell situat al varador del Port Olímpic.
El port ha cedit les seves instal·lacions per a aquesta activitat en la qual s’han implicat els Bombers de la ciutat i professionals de l’equip tècnic del port; per tal de comprovar els mecanismes de resposta i coordinació que s’han de posar en pràctica en cas d’emergència real. A més aquests exercicis pràctics, en què es recreava a l’interior del vaixell una atmosfera sense visibilitat, el cos de Bombers de Barcelona, ha tingut l’oportunitat de familiaritzar-se amb els interiors típics d’un vaixell d’aquestes característiques.

Després d’aquests exercicis, el passat 18 de febrer, es va realitzar un simulacre d’incendi amb víctimes a la mateixa embarcació. En el simulacre s’ha pogut comprovar els correctes accessos al varador, l’evacuació d’un ferit amb auto-escala, el subministrament d’aigua de la mar, pel camió bomba; així com els equips d’apantallament del cos de bombers. A més, s’ha practicat la utilització per part del personal del port d’un agent espumògen amb mitjans propis.

Port Olímpic de Barcelona té el compromís de la formació del seu personal en actuacions d’emergència i col·laboració contínua amb els diferents cossos de seguretat que intervenen en possibles incidents. Creiem de vital importància per a una correcta actuació en cas d’una hipotètica emergència, la pràctica dels protocols segons el nostre Pla d’Autoprotecció en diferents escenaris.

Els exercicis es van iniciar el 21 de gener i, vist l’èxit i la conformitat del cos de Bombers, es va estendre la seva durada tres setmanes, culminant el simulacre amb una visita de la Direcció de Ports. Durant el seu curs, Port Olímpic ha procurat que l’operativa diària del port es vegi afectada el mínim possible, tenint cura dels horaris i dies d’aquestes pràctiques per a interferir el mínim en altres activitats.

Port Olímpic agraeix que el cos de bombers aposti per la prevenció i la formació per vetllar per la seguretat en els ports esportius, beneficiant-se de les seves instal·lacions per practicar l’eficiència de les seves intervencions i formar el personal del port.

Comparteix / Comparte