Les llegendes de la mar s’acomiaden un any més d’un dels circuits de vela clàssica més vistosos de la Mediterrània. A més del lliurament dels premis de les diferents categories al Reial Club Nàutic de Barcelona (RCNB), s’ha rendit tribut al V Centenari de la primera volta al món amb el lliurament del Trofeu Elcano al Marigold (1892).

Font: Panorama Nàutic
Ahir dissabte es va celebrar l’última jornada de la regata XII Regata Puig Vela Clàssica que reuneix part de l’elit mundial de velers clàssics en la qual Guia, Argos, Marigan, Fjord III i Moonbeam of Fife s’han proclamat vencedors. Més de 500 regatistes i 44 vaixells de nou nacionalitats diferents han competit des del divendres 12 de juliol per un dels trofeus més prestigiosos de la mediterrània.

Destresa, bellesa i emoció fins al final
Bon final de la Puig Vela Clàssica, tot i el mal pronòstic de vent per al camp de regates barceloní, bé solucionat pel comitè de regates. La lluita entre el Llevant i el tèrmic del sud deixava pràcticament encalmat el litoral barceloní cap a les 13:00 hores, moment programat per a la sortida. Amb paciència i un ajornament de gairebé dues hores esperant l’entrada del vent tèrmic, va poder començar el procediment de sortida per a les cinc categories, que van competir recorreguts entre balises. Els sis nusos d’intensitat inicial van millorar fins a arribar 9-10 nusos, i permetre una prova ràpida, idònia per aclarir les incògnites dels vencedors finals.

LLEGIR MÉS

Comparteix / Comparte