Aquest cap de setmana s’ha celebrat el Campionat de Catalunya de Creuers ORC 2019 que, per delegació de la Federació Catalana de Vela, s’ha encarregat d’organitzar-ho el Reial Club Nàutic de Barcelona.

Dissabte 27, el Comitè de Regata, va disposar de recorreguts sobrevent – sotavent o triangle, depenent de cada Classe, mentre que la prova del diumenge va ser una regata costanera de major o menor distància, ja que aquesta edició ha englobat les Classes ORC 0, 1, 2, 3, 4 i 5.

Us adjuntem la Nota de Premsa que ha emès el Reial Club Nàutic de Barcelona al finalitzar la regata:

Rats on Fire a la Classe 0 i 1, L’Immens – Laplaza Assessors en Classe 2, Vértigo Dos – Texia en Classe 3 i Adagi 3108 a Classe 4 i 5, campions de Catalunya de Creuers ORC

Sense vent a Barcelona a la segona jornada del Campionat de Catalunya de Creuers ORC

Després d’hores a la mar i d’haver intentat donar la sortida a les proves programades, les dues regates costaneres de Barcelona a Masnou i retorn per als de major eslora, amb 20 milles de recorregut, mentre que els de menor eslora tenien previst prendre un boia enfront de Montgat i tornar, prop de 16 milles, la pràctica absència de vent a la costa de Barcelona i el Maresme ha obligat a anul·lar la jornada.

En aquestes circumstàncies els líders del dissabte han passat a proclamar-se Campions de Catalunya de Creuers ORC en cada Classe. Rats on Fire de Rafael Carbonell, es va imposar en el grup 0 i 1 en guanyar les dues proves disputades.

L’Immens – Laplaza Assessors es va proclamar vencedor en ORC 2 després imposar-se en les dues proves, mentre que Vértigo Dos – Texia empataria amb Tramendu en el primer lloc de la regata del matí de dissabte, per dominar la segona prova en la Classe ORC 3. Per la seva banda Adagi 3108 ha guanyat l’única regata que van disputar les classes ORC 4 i 5.

En el lliurament de trofeus realitzat al Reial Club Nàutic de Barcelona també han estat premiats els iots ORC més veterans, dins de la classificació Vintage, que ha guanyat Adagi 3108 de Francesc Fayol, seguit del prototip Two Ton, Nuba II de Francisco Iglesias i del Grand Soleil 45 Xeic de Joaquin Barenys.

El premi per equips se l’ha endut el confeccionat per Es Tes Unno …, Vértigo Dos – Texia i Tramendu.

CLASIFICACIONS

FOTOS:
Oscar Torrades/Torveo.es i Anna Tur/fototur.net

Comparteix / Comparte