trofeo conde godo navegacion
El 45 Trofeu Conde de Godó ha finalitzat aquest diumenge 27 de maig en aigües de Barcelona, una regata organitzada des de 1974 pel Reial Club Nàutic de Barcelona amb el suport del Grup Godó. Aquesta edició ha estat una de les més competitives i emocionants dels últims temps, en què han participat 51 embarcacions i 500 regatistes de vuit països.

Després de tres intenses jornades nàutiques, el Rats on Fire de Rafael Carbonell (CN Arenys de Mar) s’ha proclamat campió en ORC 0-1 per novena vegada i sisè any consecutiu. “És una gran satisfacció aconseguir el novè Godó i el sisè consecutiu -ha declarat Rafael Carbonell-. Les regates sempre són complicades, no és gens fàcil guanyar, i a més aquest any ha estat una edició especialment intensa i emocionant, amb vent”. El regnat d’aquest Swan 45 que navega pel CN Arenys de Mar, i que compta a bord amb els canaris Rayco Tabares i Noluco Doreste, és ja el segon més fructífer de la història de la regata barcelonina.

En ORC 2, el Immens-Laplaza Assessors d’Alexandre Laplaza ha aconseguit el seu tercer Conde de Godó, després de les victòries de 2017 i 1995. “Hem tingut sort perquè han estat tres dies de bastant vent, que és el nostre punt fort -ha valorat Carles Rodríguez, patró de l’Immens-Laplaza Assessors-. Estem molt satisfets de revalidar el títol”.

En ORC 3-4, s’ha imposat el Salona 37 Vertigen Dos d’Antonio Guasch. L’equip del CN el Balís es porta així el seu tercer títol al Conde de Godó, després dels de 1998 i 2003. El patró del Vértigo Dos, Andreu Noè, comenta que està “molt content” perquè “les condicions de vent han estat difícils i hi ha hagut molta competitivitat en aquest grup, ha estat realment molt renyit “.

En J80, El Bribón-Movistar de Marc d’Antonio i Sofia Bertrand ha aconseguit el seu quart triomf en monotips, després de les victòries de 2008 (Platú 25) i 2014 i 2017 (J80). En total, el Bribón s’alça així amb la seva quinzena victòria, considerant els gots guanyats en creuer i en monotip. “Estem molt contents d’haver guanyat un altre Trofeu de vela Comte de Godó -ha explicat Marc de Antonio-, i encara més en una edició tan especial com és el 45è aniversari de la regata barcelonina. Després de tres dies de bon vent i un total de deu proves, podem sumar un nou títol al gran palmarès del Bribón de José Cusí “.

El lliurament de premis es va celebrar la tarda de diumenge al village del Reial Club Nàutic de Barcelona, amb suport institucional complet. Van presidir la cerimònia Toni Reig, director del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya; Maite Fandos, disputada d’Esports de la Diputació de Barcelona; Frank Terrón, gerent de l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona; Julia Casanueva, presidenta de la Reial Federació Espanyola de Vela; Xavier Torres, president de la Federació Catalana de Vela; i Ana Godó, en representació del Grup Godó, a més del president i del comodor del RCNB, Félix Escales i Marc d’Antonio, respectivament.

Organitzat pel Reial Club Nàutic de Barcelona amb la col•laboració de la Reial Federació Espanyola de Vela i la Federació Catalana de Vela, el 45 Trofeu de vela Conde de Godó compta amb el suport de La Vanguardia, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Són col·laboradors Gramona, Estrella Damm, Nº3, Royal Bliss, VIP Style Magazine i Veri.

Comparteix / Comparte