1

Ahir diumenge dia 19 de juliol, a les 13.10h a la dàrsena de Port Olímpic es donava el tret de sortida per les 10 embarcacions participants a la tan esperada Mil Milles.

Amb rumb a Menorca, els regatistes van tenir un vent fluix de l’SE de 8 nusos per començar a navegar rumb a Menorca, seguint cap a la Illa de Sardenya i de nou amb retorn a Barcelona.

Després d’una sortida neta i sense cap incident, després de 15 milles, el vent ha rolat cap a l’Est, per la qual cosa ha fet virar la flota rumb SE per aconseguir la línia ortodrònica (la distància més curta) cap al cap d’Artrutx i començar a recórrer l’illa de Menorca pel Sud, abans d’endinsar-se en el gran Compte Occidental del Mediterrani per posar rumb l’illa de Toro, al Sud de Sardenya.

Destacar les embarcacions llevantines Bruixot d’Alberto Castro i José Luis Francès, el Ziving Badia de Javier Arbona amb Marcos Aliaga, Pajuelin XIII de Miguel Noriega i Julio Tudela, la del gallec Gonzalo Váazquez Pou, Mourisca, amb Javier Castiñeira Diaz, o la dels catalans Mare Nostrum, d’Enrique i Santigo Twose, Estel A Dos de Xavier Roques i Francesc Carbonell i l’embarcació Poc a Poc Morenito, de Cessar Roch, que navega en solitari.

Les embarcacions inscrites amb tripulació sencera, són Nirvana III de Jose Martín, la del valencià Llevant Blau Regata de Pepe Vives, el The Best Skipper d’Enrique Curt. Moltes d’aquestes tripulacions tenen el projecte de cobrir pròximament la travessia atlàntica amb el Gran Prix de l’Atlántico, i sense dubte la Mil Milles és una regata molt convenient per a la preparació de la llarga navegació atlàntica.

La Mil Milles és campionat d’Espanya de Navegació d’Altura (offshore) i puntuable per al campionat de Catalunya i també és Copa RANC d’Altura, per a embarcacions amb rating RI.

La Mil Milles, amb aquesta edició, es recupera aquesta regata que va marcar la història de la nàutica del nostre país. Les deu tripulacions participants han pres el repte de reviure aquesta emblemàtica prova.

Comparteix / Comparte