mil-millas-portolimpic
Aquest dissabte, 16 de juliol, a les 12 hores, sonarà a Port Olímpic el toc de botzina de sortida que marca l’inici de la gran aventura mediterrània que representa la regata Mil Milles. Fins a deu embarcacions estaran a la línia de sortida per afrontar, durant uns deu dies, un dur recorregut de mil milles que és puntuable per al Campionat d’Espanya de Navegació d’Altura i que els farà posar rumb a Ciutadella, per passar pel sud de Menorca i enfilar el sud de l’illa de Sardenya, remuntar després per babord fins arribar a les mítiques Boques de Bonifaci, i a continuació completar el retorn de la prova, passant de nou pel sud de Menorca, deixant-la per estribord i enfilant l’arribada al Port Olímpic de Barcelona.

Tot està preparat a Port Olímpic per acollir per primera vegada la sortida aquesta competició que té el seu origen en 1980 i que l’empresa Difusión Náutica, a càrrec de la família d’amants de la vela Curt, ha reviscut des de l’any passat, quan va tenir l’inici a Vilanova. “Estem encantats amb què el Port Olímpic sigui port de sortida i arribada d’aquesta mítica regata”, va explicar durant la presentació de la Mil Milles el capità del port, Jorge Bonal.

Alguns dels vaixells que s’enfrontaran a aquesta gran aventura ja estan amarrats a Port Olímpic, on acaben d’ultimar els detalls i la posada a punt del material. L’oficina de regates s’obre dijous, i divendres a la tarda tindrà lloc la reunió de patrons i, a continuació, el sopar de comiat de tripulacions a La Fonda del Port.

Un dels atractius de la prova serà trencar el rècord de la regata, que està en 8 dies, 15 hores i 40 minuts, establert l’any 1984.

Entre els participants destaca el guanyador de la passada edició, l’armador valencià Alberto de Castro, que al costat de Jose Luis Francés, a bord del Swan 42 Brujo, intentarà revalidar el títol aconseguit l’any passat, i batre el rècord de la prova. L’any passat no el van poder establir perquè es va escurçar el trajecte del recorregut, davant la perspectiva d’una perllongada encalmada al centre de la Mediterrània Occidental.
També repeteix de nou en la Mil Milles l’alacantí Miguel Noriega, que a bord del Salona 37 Pajualin – Benidorm també va triomfar l’any passat.

A més d’aconseguir el títol de guanyador de la Mil Milles (en dues categories: a dos i amb tripulació), a Port Olímpic virtualment es coronarà el nou campió d’Espanya de navegació d’altura, ja que aquesta prova és la que compta amb major coeficient entre les que componen el circuit, segons va detallar durant la presentació el director de la Mil Milles, Siga Curt. A l’acte també van participar Enrique Curt, el creador de la regata, i Manuel Jiménez, secretari de la Federació Catalana de Vela.

Comparteix / Comparte