Dotze regates per a l’any 2019 – Font: ABC

El Reial Club Nàutic de Barcelona, presenta aquest any un ambiciós calendari esportiu en què es consoliden les més recents regates que organitza la institució, com la Barcelona Winter Series. Es manté la recuperació de la Vela Lleugera amb la Barcelona Làser Màster Championship i es potencien les grans proves de creuers amb llarga tradició a Barcelona. Destaquen el Trofeu de Vela Comte de Godó, que enguany arriba a l’edició número 46, al Campionat de Catalunya de Creuers ORC, la Regata Puig Vela Clàssica Barcelona i la Copa Hanseàtica, així com la tradicional prova d’altura, Menorca Sant Joan, Trofeu Alfons XIII.

Trofeu Comodoro RCNB
Aquesta veterana regata de creuers en la seva edició de 2019, constarà d’un màxim de deu proves que se celebraran durant 8 dies de diferents caps de setmana repartits al llarg de pràcticament tot l’any i en combinació amb la Regats 3 Clubs (tres proves) i dos amb el Trofeu SuperComodoro RCNB.

III Barcelona Winter Series (2019-2020)
La Barcelona Winter Series és una regata per monotips J70 i J80 que se celebra durant els tres últims mesos de l’any anterior i els tres primers del present. Un cop finalitzada al març la II edició 2018 – 2019, la tercera començarà a l’octubre d’aquest any i durarà fins a març de 2020.

III Regata 3 Clubs Barcelona
El Club Nàutic Port Olímpic, el Reial Club Nàutic de Barcelona i el Reial Club Marítim de Barcelona, són per aquest ordre els organitzadors de cadascuna de les tres proves, que tenen una classificació i premis cadascuna d’elles.

44 Campionat Interclubs
Aquesta prova del litoral català es realitzarà aquest any i el que ve amb un nou format. En 2019 es navegarà a la Costa barcelonina i la seva organització correspon al RCMB i RCNB durant dos caps de setmana; el primer sobre recorreguts sobrevent – sotavent, mentre que en el segon la flota competirà en una regata llarga. Els Solitaris i A Dos realitzaran proves en format de travessies dos caps de setmana. El Club Nàutic El Balís i Arenys de Mar seran els responsables de l’organització de l’edició del 2020 i ambdues es navegaran en ORC.

Campionat de Catalunya Creuers ORC
L’últim cap de setmana d’abril acollirà el Campionat de Catalunya Creuers ORC, destinant divendres a darrers preparatius i mesuraments. El Comitè de Regata té previst barloventos sotavents, però es reserva preparar algun altre recorregut.

32 Regata Joan Guiu
La prova d’Altura exclusivament per Solitaris i A Dos, avança la seva cita gairebé un mes per procurar el vent que va escassejar durant les dues últimes edicions. La Joan Guiu part de Barcelona en direcció sud-est cap a Menorca, per virar una boia fondejada a l’entrada del port de Ciutadella i tornar a Barcelona. El seguiment dels participants està disponible en directe i diferit a través d’www.sailingcontrol.com.

46 Trofeu de Vela Comte de Godó
La principal novetat d’aquesta edició és la convocatòria de l’elegant i veterana Classe Drac, que també es batrà per la Copa d’Espanya de la seva Classe. A més dels creuers, dues flotes que navegaran en temps real són la J80 i J70 i per tant s’espera un bon nombre de participants.

II Barcelona Laser Màster Championship
El Barcelona International Sailing Center (BISC) tornarà a acollir la Barcelona Laser Master Championship, que va comptar amb gairebé 100 inscrits 2018 i a hores d’ara ja hi ha representants de 14 nacionalitats entre els seus 65 preinscrits. L’equip tècnic del RCNB es traslladarà a les esplèndides instal•lacions del Port Fòrum durant els tres dies de regates.

XXI Menorca Sant Joan, Trofeu Alfonso XIII
Aquesta precursora i llegendària regata entre Barcelona i Maó sense ruta preestablerta, per Classes ORC i RI, és puntuable per al Campionat d’Espanya d’Altura zona Mediterrani.
A la travessa i després d’una jornada de descans, el segueix la Regata Port de Maó. La prova que ocupa la rada maonesa i que obsequia els aficionats i espectadors amb una infinitat de maniobres gairebé impossibles, des fins i tot abans del seu inici.

XII Vela Clàssica Barcelona
Puntuable per Campionat d’Espanya de Vaixells Clàssics i d’Època de 2019 i per al IX Trofeu Mare Nostrum, la setena edició, preveu una inscripció de més de cinquanta vaixells, entre els quals es trobarà una esplèndida participació de Big Boats.

III Coastal Race
L’èxit d’assistència a aquesta regata costanera que uneix les ciutats de Barcelona i Vilanova i la Geltrú ha inspirat una travessia per a la flota Sud el dissabte anterior, de manera que els participants puguin igualment competir a la Regata 3 Clubs Barcelona de diumenge.

VIII Copa Hanseàtica
El RCNB acomiada l’any amb aquesta regata que commemora l’agermanament amb Norddeutscher Regatta Verein de la ciutat d’Hamburg. Competeixen Vaixells Clàssics, Època i ORC Vintage, que agrupa les embarcacions amb data d’avarada anterior a desembre de 1992 i que probablement s’ampliarà a més classes participants.

Comparteix / Comparte