articulo la vanguardia
El passat diumenge 29 d’abril, La Vanguardia va publicar a la secció d’Economia un ampli article del periodista Piergiorgio M. Sandri amb l’entrevista a Joan Guitart, director de Port Olímpic, en què s’enfronta a la realitat de les instal•lacions del port i a les seves propostes de millora, previstes per al 2020.

Amb el fi de la concessió actual en un parell d’anys, Port Olímpic preveu canvis i actuacions que compten amb una inversió de fins a 35 milions, enfrontant-se a la major transformació del port des del seu naixement el 1992.

L’evolució del centre portuari durant aquests anys i el seu eficaç rendiment es veuen reflectits en les xifres econòmiques positives de la seva actual gestió: amarratges amb llistes d’espera, empreses de xàrter d’èxit, alta activitat nàutica i un ampli ventall gastronòmic que han convertit Port Olímpic en un referent del litoral, tot i alguns problemes, ja resolts, com van ser els apartaments flotants i alguns conflictes durant la nit.

Amb una optimista mirada al futur, Guitart afirma que aquest projecte pretén potenciar als sectors que tenen en comú el mar com a recurs i actiu econòmic, des del fuster nàutic fins a l’empresa de xàrter. Liderant així, la importància dels mars i els oceans i la seva preservació, com a motors de l’economia pel seu gran potencial per a la innovació i el creixement econòmic i social.

Comparteix / Comparte